Τι είναι αυτό τελικά που κάνει το Ναύπλιο ακαταμάχητα γοητευτικό και προσελκύει τόσο κόσμο ανά τα χρόνια; Για ποιον λόγο κάθε Έλληνας θέλει να το επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του και κάθε τουρίστας γνωρίζει την ύπαρξή του;

Η αλήθεια είναι ότι οι λόγοι προτίμησης της Αργολικής πρωτεύουσας είναι αμέτρητοι. Πρόκειται για μια πόλη που η ήρεμη και όμορφη της αύρα την καθιστούν μοναδική και ιδιαίτερη.

Ξεκινώντας από το ιστορικό υπόβαθρο της πόλης, αναμφίβολα, σε κάθε γωνιά της μπορεί ο επισκέπτης να παρατηρήσει μια καλά κρυμμένη ομορφιά που προερχόμενη από το φωτισμένο παρελθόν της, συνδυάζεται εν τέλει με σύγχρονα στοιχεία. Θα μπορούσε κανείς να πει πως το Ναύπλιο έχει κάποιου είδους βαλσαμωμένη γοητεία, η οποία άντεξε στον χρόνο και πλέον έχει προσαρμοστεί στη σύγχρονη αστική ζωή, κρατώντας όμως πάντα αλώβητη την ήρεμη δύναμη της. Το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, ο Κολοκοτρώνης, ο Καποδίστριας, είναι μερικές λέξεις που αποδεικνύουν την πλούσια ιστορικότητα του Ναυπλίου.

Μια μαγεία που είναι διάχυτη παντού, στα γραφικά σοκάκια, στην παραλία, σε μια βόλτα μέχρι τον φάρο, στα όμορφα διατηρημένα κτίρια.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τη μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών γαστρονομικών επιλογών που βρίσκονται στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια της πόλης και στα ξεχωριστά καφέ μπιστρό της, τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία της, ακόμα και τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τακτικά.

Τι είναι τελικά το Ναύπλιο; Μια πόλη όπου μπορείς να διασκεδάσεις, να εξερευνήσεις, να γευτείς, να περπατήσεις; Σίγουρα, είναι όλα αυτά και ακόμα παραπάνω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *